Rehab Hässleholm

Rehab Hässleholm

Har du problem med smärta eller en skada? Idrottspraktiken hjälper till med rehabilitering av just dina besvär. Vårt team av experter finns med i hela processen, från diagnostisering och behandling till rehabilitering av skadan.

Idrottspraktiken erbjuder fysioterapi genom Alexander Rydhe och naprapati genom Hampus Hedberg. Boka en behandlingstid för att inleda din rehab hos Idrottspraktiken i Hässleholm!

NaprapatNybesök
45 min

✅ Besöket inleds med en specifik undersökning för att diagnostisera dina besvär

✅ Vi tar fram ett förslag på behandlingsplan

✅ Rehabiliteringen påbörjas med en första behandling

✅ Naprapati är ett behandlingssystem som bygger på en specifik undersökning, diagnostik, manuell behandling och rehabilitering av dysfunktion

Pris720:-/besök
Boka tid
NaprapatÅterbesök
30 min

✅ Behandlingen följer rehabiliteringsplanen som finns efter det första besöket

✅ Ett återbesök är 30 minuter med fullt fokus på rehabilitering och behandling

✅ Naprapati är ett behandlingssystem som bygger på en specifik undersökning, diagnostik, manuell behandling och rehabilitering av dysfunktion

Pris650:-/besök
Boka tid
SjukgymnastFysioterapi
45 min

✅ Avtal med Landstinget

✅ Frikort och högkostnadskort gäller

✅ Patientavgift på 200 kronor (undantag för personer under 19 år och över 85 år)

Pris Patientavgift
Boka här

Rehab hos Idrottspraktiken – steg för steg 

Har du skadat dig eller har du problem med smärta? Då kan du vända dig till Idrottspraktiken för att få hjälp. Många fysiska besvär kan rehabiliteras hos en naprapat. 

 1. Boka in ett nybesök hos naprapat Hampus Hedberg via vår bokningstjänst 
 2. Besök Idrottspraktiken för att genomgå en undersökning och behandling
 3. Boka återbesök för fortsatt behandling i samråd med naprapaten 

Vill du besöka vår sjukgymnast och fysioterapeut? Kontakta Alexander Rydhe här! 

Naprapat Hässleholm 

Vår naprapat i Hässleholm heter Hampus Hedberg. En napratbehandling bygger på ett system med en specifik undersökning av problemet, diagnostik, manuell behandling och rehabilitering av den dysfunktion som finns i kroppen. 

En naprapat arbetar med både rörelsen i kroppen (muskler) och stödjeorgan, som leder, bindväv och ligament. Målet med behandlingen är att återskapa kroppens funktion och minska smärtan. 

När du besöker vår naprapat kan flera olika behandlings- och rehabiliteringsmetoder användas.

 • Massage 
 • Triggerpunktsbehandling
 • Stretching
 • Manipulation 
 • Rehabträning 

När du bokar in ett nybesök hos vår naprapat i Hässleholm kommer en rehabiliteringsplan att upprättas utifrån dina behov och ditt besvär. Vårt inledande möte kommer att ligga till grund för valen av behandlingsformer för att du ska kunna få så snabb och effektiv hjälp som möjligt. 

Fysioterapi & sjukgymnast Hässleholm 

Vill du besöka en sjukgymnast i Hässleholm? När du besöker Alexander Rydhe hos Idrottspraktiken kommer du att genomgå en fysioterapeutisk behandling. Alexander Rydhe är ansluten till Landstinget och är en del av det allmänna vårdvalet. Läs mer om hur du bokar tid här!

 • Avtal med Landstinget
 • Frikort och högkostnadskort gäller 
 • Patientavgift på 200 kronor (undantag för personer under 19 år och över 85 år)

Behandlingsmetoder & massage Hässleholm

På Idrottspraktiken använder vi oss av flera olika behandlingsmetoder för att behandla våra klienters skador och fysiska besvär. Alla klienter kommer till oss unika förutsättningar och den rehabiliteringsplan vi lägger upp är alltid individuellt anpassad. Det innebär att behandlingsmetoderna kan variera. 

Massage Hässleholm 

Massage kan vara en effektiv behandlingsmetod för att lindra smärta, rehabilitera skador och förebygga nya fysiska besvär. Både vår naprapat och sjukgymnast kan använda sig av massage som en del rehabiliteringsplanen av din skada. 

Vill du boka massage i Hässleholm? Boka in ett nybesök hos vår naprapat Hampus Hedberg. Besöket inleds med en kartläggning av dina besvär, som sedan ligger till grund för behandlingen. 

Individen i fokus för rehabilitering hos Idrottspraktiken 

Sedan starten 2018 har Idrottspraktiken hjälpt närmare 1 000 klienter, idrottare och motionärer med smärtproblem och skador. Fokus har alltid varit på individen, för att hitta en anpassad plan för behandling och rehabilitering av besvären baserat på nuläget, förutsättningarna, den individuella skadehistoriken och målsättningen. 

Vår erfarenhet är att rehabilitering och skadehantering inte kan standardiseras. Varje människa och varje skada måste behandlas med individuell anpassning. Detta synsätt går som en röd tråd genom verksamheten hos Idrottspraktiken. 

Idrottspraktikens synsätt på rehab av skador är att rörelse hjälper kroppen att läka. Det kan handla om pulshöjande, stärkande eller stabiliserande aktiviteter. Oavsett är en aktiv rehabilitering av skador en central del av läkandet. Därför är den typen av inslag en viktig del av den rehabiliteringsplan vi tar fram för att möta individens behov. 

En lyckosam rehab kan komplettera rörelse och återaktivering med manuella behandlingar. Idrottspraktiken erbjuder behandlingsmetoder som massage, dry needling, OMT och en rad andra effektiva behandlingar. Vår erfarenhet säger att en kombination av rehab och behandling är viktigt för att få en lyckad rehabilitering i stort. 

Hos Idrottspraktiken fokuserar vi på långsiktiga, stabila resultat av rehab. Vill du genomföra din rehab i Hässleholm och nå hållbara resultat över tid är du välkommen att kontakta oss. Boka in ett rehabtillfälle med vårt team redan idag!

Hampus Hedberg
Hampus HedbergNaprapat

Nästa person i teamet är vår naprapat, Hampus Hedberg! Hampus är en av dem i teamet som kommer vara på plats dagligen hos Idrottspraktiken och bedriva klinisk verksamhet.

Hampus hjälper dig med alla former av smärtproblematik. Rehabilitering av skador och hjälper dig tillbaka från dina besvär.

Alexander Rydhe
Alexander RydheLeg. Fysioterapeut

Alexander Rydhe är en erfaren sjukgymnast och legitimerad fysioterapeut som nu har flyttat till sjukgymnastmottagning till Idrottspraktikens lokaler. Han har avtal med Landstinget och frikort/högkostnadskort gäller för besök hos Alexander. 

Alexander behandlar bland annat rygg- och nacksmärta, överbelastning, knäbesvär, axelsmärta, tennisarmbåge och hälsporre. Fokus ligger alltid på att behandla orsaken och inte symptomen.