Fystester hos Idrottspraktiken

Fystester hos Idrottspraktiken

Vill du testa din fysiska kapacitet? Idrottspraktiken erbjuder möjligheten till fysprofilering genom en rad olika fysiologiska tester. När du genomgått fystesterna kommer du att ha en bättre uppfattning om din fysiska status och dina viktigaste utvecklingsområden för att kunna må eller prestera bättre.

Idrottspraktiken har arbetat med fysiologiska tester sedan 2018. Våra fystester riktas sig till dig som tar din träning eller idrott på allvar och vill nå ett uppsatt mål, eller dig som vill öka förståelsen för din egen fysik och ditt mående.

Våra tjänster & paket

För att kunna skapa en komplett bild av din fysiska status behöver du göra en omfattande fysprofilering. Då testar vi alla delar av din fysik för att hitta dina styrkor, svagheter och utvecklingsområden.

Om du bara vill testa ett specifikt fysikområde kan du boka ett enskilt fysiologiskt test.

Konditionvo2max
60 min

✅ Testa din kondition

✅ Maximal syreupptaggningsförmåga

✅ Fett- och kolhydratsförbränning

✅ Maxpuls

✅ Träningszoner

✅ Återhämtningsförmåga

Pris1590:-/besök
Boka här
KonditionFysprofilering
120 min

✅ Din fysiska status

✅ Potentiella skaderisker

✅ Mental styrka

✅ Återhämtning

✅ Professionalism & beteende

✅ Idrott

Pris4990:-/besök
Boka här
StyrkaStyrka
60 min

✅ Testa din maximala styrka

✅ Individuellt anpassade övningar

✅ Anpassas till din idrott/aktivitet

Pris1590:-/besök
Boka här
PowerExplosivitet
60 min

✅ Testa din explosivitet

✅ Individuellt anpassade övningar

✅ Anpassas till din idrott/aktivitet

Pris1590:-/besök
Boka här
SnabbhetCOD
60

✅ Testa din förmåga att bromsa/accelera

✅ Relevanta rörelsemönster för din idrott/aktivitet

✅ Individuellt anpassade övningar

Pris1590:-/besök
Boka här
KroppKroppssammansättning
60 min

✅ Testa din fördelning av muskler, fett & vätska

✅ Kartlägg energibehov

✅ Optimering av kroppssammansättning

Pris1590:-/besök
Boka här
KroppScreening
60 min

✅ Undersök dysfunktioner i kroppen

✅ Motverka framtida skador

✅ Hitta utvecklingsområden i din fysik

Pris1590:-/besök
Boka här
FysprofileringFysprofilering
Boka här

Fysprofilering

En fysprofilering består av ett komplett batteri av testmoment för att testa din profil och dina olika fysiska förmågor. Det här paketet riktar sig till dig som är elitidrottare, aktiv motionär eller som vill utveckla din fysik med ett tydligt mål. Vårt arbetssätt är etablerat på elitnivå inom bland annat fotbollen och används i Allsvenskan, Europa och på landslagsnivå. 

Med en komplett fysprofilering får du hjälp att identifiera styrkor och svagheter. Då blir det tydligt vilka fysiska områden du behöver utveckla för att nå nästa fysiska nivå. Vi ger dig också verktygen du behöver för att utveckla dessa. 

Oavsett hur din träningssituation ser ut kan en fysprofilering hjälpa dig att utveckla din fysik. Du får också en tydlig bild av hur din kropp mår, till exempel när det kommer till lungkapacitet eller kolhydratförbränning. 

Fysiska tester i en fysprofilering: 

 • Vo2Max (lungkapacitet) 
 • Sprint COD
 • Explosivitet
 • Kroppssammansättning
 • Isometrisk styrka 
 • Styrka 

Övriga tester: 

 • Riskbedömning för framtida skador 
 • Mental styrka 
 • Återhämtningsförmåga
 • Professionalism & beteende
 • Idrottsspecifika tester (tillgänglighet) 
KONTAKTFORMULÄR

Vem kan göra fystester hos Idrottspraktiken? 

Det enkla svaret på frågan är vem som helst. 

Våra fysiologiska testprogram finns till för den som vill bilda sig en bättre uppfattning om sin fysiska status, förbättringsområden, styrkor och svagheter. Det är ett perfekt underlag för den som vill utvecklas och ta nya steg i sin fysiska utveckling. 

En fysprofilering ger också en bra allmänkoll för den som är intresserad av sin egen fysiska hälsa. Hur ser risken för skador ut framöver? Vad behöver jag göra för att undvika en förhöjd skaderisk? Vilka fysiska styrkor och svagheter finns i min kropp? 

Idrottspraktiken har genomfört fysiologiska tester på över 500 personer sedan starten 2018. Bland våra klienter finns allt från allsvenska fotbollsspelare på herr- och damsidan till elitsatsande ungdomar som vill ta sin fysträning på största allvar. Men vi har också samarbetat med glada motionärer som vill motverka skador och leva ett mer hälsosamt liv. 

Låter det här intressant för dig? Kom ihåg att du kan kontakta Idrottspraktiken för en kostnadsfri konsultation. Då kan vi gemensamt komma fram till om du ska göra en komplett fysprofilering eller om det räcker att rikta in sig på ett specifikt testområde. 

Albin Pålsson
Albin PålssonPerformance coach

Albin Pålsson äger och driver Idrottspraktiken sedan 2018. Parallellt arbetar han som huvudansvarig fystränare i Mjällby AIF, där representationslaget spelar i Allsvenskan. Han är också föreläsare inom fysträning och arbetar nära lokala idrottsföreningar. Albin är utbildad inom idrottsvetenskap, osteopati och har en UEFA Fitness License. 

Hos Idrottspraktiken arbetar Albin som performance coach och hjälper elitsatsande idrottare samt aktiva motionärer med individuell fysisk utveckling. Vill du ta din träning till nästa nivå eller nå ett specifikt träningsmål? Kontakta Albin för att få veta mer.